sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Sieniä ja siiliperhe




Täällä vietettiin eilen venetsialaisa. Käytiin mökillä, syötiin hyvin, kahviteltiin ja famo ja poika sytytti kynttilöitä ja soihtuja. Tunnelmallinen ilta ja kaunis tyyni sää.

Famo ja faffa teki ruoan ja me tuotiin kakku. Tein syksyisen kakun mihin tuli kärpässieniä, ruskeita mielikuvitussieniä ja mukaan pääsi viime hetkellä myös siiliperhe. Kun poika nousi päikkäreiltä ja näki siiliperheen oli ensireaktio: "Äiti! Kato! Vauvasiili <3".

Kakku oli gluteeniton ja maidoton ja täytteenä oli mansikkakerma ja mustikkacurd.  Mustikkacurd oli minulle uusi tuttavuus. Ei se nyt pahaa ollut, mutta ei se noussut suosikiksikaan. Tämä resepti riittää 24-26cm kakun kahteen väliin yhdistettynä toiseenkin täytteeseen:


400g mustikoita
150g hillosokeria
150g margariinia

1. Kuumenna mustikat ja hillosokeri sekoitellen kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 20 minuuttia.
2. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
3. Lisää sitten huoneenlämpöinen margariini nokareina. Sekoita voimakkaasti sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. 



4 kommenttia:

  1. Oi, miten ihana kakku! =D Siilit on mun suokkareita. Kiva kun vierailit blogissani. Toki linkitys passaa. Linkitän myös sinut. ;) Ja ahkera olet kun vintiltä asti jaksat leipomisvermeet hakea! =D Hatunnosto leivontaa rakastavalle ihmiselle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on niin vähän kaappitilaa täällä meidän keittiössä, että osa on pakko säilyttää vintillä (onneksi en voi syyttää itseäni muusta kuin siitä, että ostettiin talo missä on tälläinen ratkaisu :P ) Haaveissa on oma huone vintillä, sitten joskus...

      Poista
  2. Tämä on kyllä tosi suloinen kakku, ihania nuo sienet ja siilit! Minä en osaa tehdä mitään hahmoja... Nuo sienet ei silti varmaan ole kauhean vaikeita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään osaa mitään hahmoja tehdä ;) Nämä taisivat todellakin olla siitä helpommasta päästä mitä voi tehdä. Siilit oli helpommat tehdä kuin sienet kun tein ne vain yhdestä väristä. Vähän litistin palloa niin että sain muotoiltua siileille naaman ja sitten tein saksilla nuo piikit. Sitten piirisin niille silmät (ne on muuten komeasti vinossa :P ) ja nenän.

      Poista