sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Gluteeniton ja maidoton omenapiirakka murupäällisellä


Ihanaa omppuaikaa tämä syksy! Omat omenapuut eivät vielä tuota riittävästi omenia, mutta tuttujen kautta meille on päätynyt noin 30kg omenaa. Niistä olen saanut tehtyä mehua ja sosetta pakkaseen ja nämä viimeiset omenat päätyivät piirakan päälle. Suklaapossun blogista taisin löytää uuden omenapiirakkasuosikin :) Jos piirakkaa ei syö samana iltana loppuun, niin leipomisesta seuraavana päivänä se muistuttaa Fazerin piirakoita (niitä jotka ovat pitkulaisia). Nam.
Tämä ohje riittää 24cm piirakkavuokaan, jos haluat tehdä pellillisen niin tuplaa ohje ja lisää paistoaikaan noin 5-10 minuuttia.

125 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja (semperin finmixiä)
1 mm suolaa

1 kanamuna
1 dl maitoa (Alpro soya maustamaton )
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria

Päälle:
5 kpl (noin 350g) pientä omenaa (itse laitoin vajaa 5 dl omenakuutiota)
0,5 tl kanelia
2 rkl fariinisokeria

1. Sulata margariini ja sekoita se sokeriin. Lisää jauhot ja suola ja sekoita muruseksi seokseksi.
2. Ota talteen 1 dl muruseosta varten.
3. Lisää kanamuna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita sileäksi taikinaksi.
4. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.
5. Kuori ja kuutioi omenat. Jos haluat niin sekoita sokeri ja kaneli valmiiksi kulhossa ja käännä sitten kuutiot siinä, ennen kuin lisäät ne taikinan  päälle. Ripottele omenakuutioden päälle muruseosta.
6. Paista piirakkaa 25-30min 200 asteessa.

8 kommenttia:

  1. Onpa mukava kuulla, että ohje oli mieluinen ja hienoa, että piirakka onnistui hyvin myös gluteenittomana! :) Itsekin pidin piirakasta kovin ja se oli mielestäni parasta seuraavana päivänä. Silloin sitä tosin ei ollut enää paljoakaan jäljellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina ei tosiaan maku ja koostumus pysy samana kun vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin, usein gluteenittomasta versiosta tulee kuiva, mutta tässä ei tosiaankaan käynyt niin :)

      Poista
  2. Tein eilen ja oli kyllä niin suussa sulavaa, nam! Mieskin, joka ei omenapiirakoista välitä, sano että aivan sika hyvää, mahtavan pehmyttä.

    VastaaPoista
  3. Aaaaaaa...maustemitta! Ei millimetri! :D Hahaha!

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana piirakka! Tein voihin ja luomumaitoon ku ei maitoallergiaa perheessä. Tästä tuli suosikki piirakka. Kiitos. <3

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Kiitos. Maukas ja mehevä resepti. Maidon korvasin Yosa maustamattomalla jogurtilla. Toisella kerralla käytin sokerin sijaan intiaanisokeria ja omenat korvasin vaihteluksi mustikoilla ja vadelmilla.

    VastaaPoista