sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Gluteeniton ja maidoton porkkanakakku



Kysyin esikoiselta tässä eräänä päivänä että mitä tänään syötäisiin. Porkkanaa hän halusi. Selvä, sanoi sitten tämä äiti ja raastoi porkkanaa jauhelihakastikkeeseen. Big mistake! Hän ei tykkää porkkanasta oli tuomio kun oli lounaan aika. Eli joi vain maitoa lounaaksi, ei syönyt edes perunoita...

Samalla kun raastoin porkkanaa kastiketta varten niin raastoin sitten myös porkkanakakkua varten vähän. Ihme ja kumma, niin porkkana kakussa kyllä kelpasi pojalle :D

Kuorrutukseen käytin Tofuttia, eli tofu-pohjaista, maidotonta tuorejuustoa. Maussa ei huomannut eroa tavalliseen tuorejuustoon.

Pohja: 

2 munaa
1,5 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 dl gluteenitonta jauhoa

3 dl hienosti raastettua porkkanaa
1 dl öljyä (esim. rypsiöljyä)

1. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokeri seokseen.
3. Lisää porkkanaraaste ja öljy.
4. Kaada voideltuun 24cm irtopohjavuokaan ja paista noin 30 minuuttia 200 asteessa.

Kuorrute:

25 g margariinia
50 g tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja lisää jäähtyneen kakun päälle. Koristele mantelirouheella tai nonparelleilla.

7 kommenttia:

  1. Porkkanakakku on herkkua! Gluteenittomana en oo koskaan tehnyt, mutta voisin kyllä kokeilla ja viedä mummilleni yllätykseksi :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanakakku on tosiaan hyvää :) Ehdottomasti kannattaa kokeilla tehdä tätä gluteenittomana, mielestäni tässä ei huomaa eroa vehnäjauhoilla tehtyyn kakkuun. Itse suosin Semperin Finmixiä, se on luontaisesti gluteenitonta. Lisää gluteenittomia reseptejä löydät Suviihin blogista gluteenitontaleivontaa.blogspot.fi, suosittelen ehdottomasti käymään katsomassa :)

      Poista
  2. Huomautus reseptiin, tuorejuusto ei ole maidoton. Olkaa tarkkana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vasta huomaan kommentin :) En nyt millään huomaa Tofutti-juuston selosteesta mitään lehmänmaitoainesosia. Vai olenko väärässä?

      Water, cold pressed natural oil blend (soybean, palm fruit and olive), maltodextrin, soy protein, tofu, non dairy lactic acid, organic sugar, stabiliser (carob bean, guar, cellulose, xanthan and carrageenan), emulsifiers (vegetable mono and diglycerides), salt.

      Poista
  3. http://www.erimenu.fi/tuote/Oy%20MakroBios%20Ab/Tofutti%20maustamaton%20soijalevite/ on se maidoton :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Kokeilin tätä ohjetta tänään, ja kakusta tuli oikein hyvää! Aion käyttää tätä ohjetta tyttäreni 1 v. syntymäpäiväkakkuun.

    VastaaPoista
  5. Kannattaa laittaa maininta reseptiin se soijalevite! meinaan itse olin myöskin tulossa sanomaan et tuorejuusto ei ole maidoton!

    VastaaPoista