keskiviikko 21. elokuuta 2013

Vauvalle kakku




Meille syntyi kesäkuussa pieni suloinen, tummatukkainen tyttö. Juhlissa tarjottiin marsipaanikakkua, jossa oli täytteenä vakio mansikkakerma ja mangorahka. Koristeet ovat sokerimassaa Vauvan hiukset ja kukkien keskusta tomutettu tomuväreillä. Nimeen suihkautin kimallesuiketta.

Vauvaa oli yllättävän vaikeaa saada pois nätisti silikonimuotista - joko pää oli ihan vino, korva oudon muotoinen, toinen jalka puuttui, pylly litteä tai jotain muuta. Harjoitusta tämäkin kaipaa vielä. Kakun alaosa olisi tarvinnut vielä vaikka marsipaaninarun, niin se olisi näyttänyt siistimältä. No seuraavalla kerralla sitten ;)


Ylläoleva kakku oli gluteeniton/maidoton versio, sokerimassaa päällä ja kermapursotukset sivulla. Välissä mansikkakermaa ja suklaamousse johon käytin tofusulatejuustoa ja tummaa suklaata. Suklaamousse oli muuten hyvää, mutta olisi saanut olla vähemmän suklaata ettei olisi ollut niin vahvan makuista.

5 kommenttia:

  1. Ihana kakku <3
    Minä tein viime vkloppuna 9 vauvaa! ;D Postailen blogiin myöhemmin...
    Olen joskus netin syövereistä saanut korvan taakse mahtavan neuvon josta on ollut paljon apua! Kun olet painanut kunnolla massan muottiin, se laitetaan 10 minuutiksi pakastimeen, jonka jälkeen vauva irtoaa paremmin! :D Ja itse olen huomannut että sokerimassasta tehdyt menevät helpommin huonoiksi kuin marsipaanilla. Sokerimassa on pehmeämpää ja näin vava menee helpommin ruttuun, varpaat irtoaa, pää on läjässä ja korvat irti... Viime vkloppuna jouduin sihtaamaan tomusokeriakin muotin sisälle kun korvat ja muut tahtoi jäädä sinne kiinni. Oli kyllä aika kostea keli, sekin vaikutti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista :) Itsekin tykkään tästä tosi paljon, alareuna vähän häiritsee mutta värit ovat kauniit. Ja kiitos pakaste-vinkistä, pitää ehdottomasti kokeilla. Tuskailin nimittäin tuon irrottamisen kanssa kaksi iltaa, kunnes sain edes muutaman joilla oli pää ja kädet ok, pylly ja jalat meni kuitenkin piiloon tässä niin niillä ei ollut kovinkaan väliä :D

      Poista
  2. Tårtorna blev ju jätte fina :) Sprejade du bokstäverna med den där sprejen som du visade? De är så härligt glittrande!
    H. Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo, bokstäverna sprejade jag med glittersrejen. Hade tänkt spreja marsipanen också, men som tur gjorde jag inte det, för det var så fuktig luft den dagen att marsipanen började svettas lite...

      Poista
  3. Ihana kakku :) Olen myös suunnitellut hankkivani tuon vauvamuotin. Sillä tulee niin söpöjä vauvoja :)

    VastaaPoista