maanantai 19. elokuuta 2013

Mansikkakakku



Tein isälleni hänen lempikakkuaan, eli mansikkakakkua, syntymäpäiväksi. Ei ole koskaan mikään kakku tuntunut näin epäonnistuneelta sen tekovaiheessa kuin tämä. Kokeilin tähän raparperitäytettä ja se maistui aivan kauhean kirpeälle kun maistoin sitä suoraan kulhosta, mansikkakerma oli jotenkin tönkköä ja pohja meni rikki kun leikkasin sitä (keskimmäinen taisi murentua viiteen palaan...). Päästelin vähän rumia sanoja kun kokosin sitä, kun eihän ollut mitään muuta vaihtoehtoa, kun ei kerta ollut toista pohjaa valmiina, mielessä kävi kyllä nakata kaikki roskiin. Onneksi kokosin sen sillä rikkinäistä kerrosta ei huomannut ollenkaan ja raparperitäyte sopi tosi hyvin mansikkakakkuun. Kunhan löydän reseptin tuon sen tänne. Mansikoiden alle laitoin mansikkahilloa ja kermapursotukset on sojakermaa.

2 kommenttia:

  1. Kakku on ainakin ulkoisesti tosi kaunis :) Minä tein fiksun päätöksen "kakku-uran" alussa ja ostin kakkusahan, on muuten maailman paras keksintö! ;) Ikeastakin sai joskus halvalla, mutta minä tilasin Ullan Unelmasta. Suosittelen hommaamaan jos teet paljon kakkuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)Yleensä minulla ei ole ongelmia leikkaamisen kanssa. Tässä taisi olla ongelmana olla se, että pohja oli gluteeniton + että se olisi saanut olla vähän kauemmin uunissa. Täytyy miettiä kakkusahan hankkimista, vaikkuttaa kyllä ihan hyvältä.

      Poista