keskiviikko 14. elokuuta 2013

Kiitos-kakku

Poika vaihtaa tarhaa nyt syksyllä ja vanhaan tarhaan vietiin kakkua kiitokseksi kahdesta kivasta vuodesta. Poika valitsi itse värin, eli sininen oli heti selvä valinta. Onneksi olin tehnyt kaksi levyä sokerimassasta, ihan vaan jos ei heti ensimmäisellä kerralla saada painettua sitä kättä siihen nätisti. Ja niinhän siinä kävi, ensimmäinen painatus meni tosi huonosti, joten painettiin toiseenkin kädenjälki ja se onnistui paljon paremmin.

Sulatin tummaa suklaata ja siveltimellä laitoin suklaata pojan kämmeneen ja painettiin se kuivuneelle sokerimassalevylle. Kirjoitin nimen ja päivämäärän mustalla elintarviketussilla. Pursotukseen en ole kovin tyytyväinen - vatkasin kerman liian kauan joten jälki ei ollut kovin tasaista ja kaunista. Tästäkin siis opin, pitää lopettaa vatkaaminen ajoissa... Välissä oli mangorahkaa ja mansikkakermaa.


5 kommenttia:

  1. Tämä koristelu on kyllä tosi kiva! :) Itsekin käytin viimeksi isänpäivä-kakussa. (idean löysin Kinuskikissalta) Kaulitsin valkoisen massalevyn johon poika ja tyttö painoivat kädenkuvansa ja poika kirjoitti koristelugeelillä -onnea isä- viereen, oli hieno yllätys isälle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltä sen idean sitten muistin :) Meillä mies oli vähän skepitinen tähän ideaan, oli sitä mieltä että siitä tulee varmasti vaan sotkua, mutta se oli loppujen lopuksi helppoa ja lapsellakin oli kivaa ja esitteli myös kakkua ylpeänä tarhassa :)

      Poista
    2. Meillä pojalla parasta kakun teossa oli se kun sai nuolla kätensä suklaasta puhtaaksi! ;D

      Poista
  2. Ihana kakku :) Näin vastaavanlaisen idean Kinuskikissan sivuilla vuosia vuosia sitten. Olen siitä lähetien aina isänpäivinä suunnitellut tekeväni myös tuollaisen, mutta se on aina jäänyt tekemättä. Jos tänä vuonna sitten :)

    Sulla on kivoja kakkuja, lisäsin sut blogilistalleni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämä oli kyllä yllättävän helppo tehdä, eikä niin sotkuista kun pelkäsin, kunhan kaikki oli valmiina esillä kun lapsi tuli tekemään oman osuutensa ;)

      Poista